Biografie

Marianne Kokkelmans neemt u mee in haar wereld van kleur, muziek en fantasie

Mijn geboortedorpje Eys en het gezin waar ik in opgroeide heeft er toe bijgedragen dat ik een grote liefde heb voor muziek, kunst, natuur en mensen.


Muziek, daar draaide alles om. Iedereen in het gezin mocht op pianoles, waardoor ik later mijn studie aan het conservatorium heb voltooid. Ook zongen wij altijd samen en later in het koor van mijn vader en ons eigen ensemble Christobal de Morales. Daar heb ik vele jaren, samen met mijn broers, veel genoeglijke uren beleefd. Regelmatig zongen wij op verschillende locaties, met veel succes.
Op de muziekschool in Kerkrade ben ik begonnen als vervangster pianoles.
 

Al op jonge leeftijd trok ik er op uit met schetsboek en potlood, de natuur in. Ik was gefascineerd door alles om me heen. Dat wilde ik vast leggen. Samen met mijn broer, die ook kunstenaar was heb ik veel getekend en geschilderd.
De studie aan de kunstacademie te Maastricht was een openbaring voor mij en heeft mij geprikkeld om mooie dingen te maken. Ik heb me jarenlang toegelegd op het maken van aquarellen in combinatie met pen en inkt. Momenteel geef ik de voorkeur aan acryl, omdat de felheid van de kleuren mij boeit.
 

In het verleden heb ik regelmatig exposities gehad in o.a. galerie Deps, het Raadhuis in Kerkrade, de Zwarte Ruiter in Gulpen, zaal Gubbels in Kerkrade, galerie Gang in Landgraaf en Farbklaix in Aken.